Ezeket a filmeket látnod kell!

2017. február 13. - rcsdaniella

Összegyűjtöttem azokat a filmeket, amelyeket érdemes megnézned, ha házasodni készülsz, családot terveztek, kismama, anyuka vagy. Van, amelyiken jót lehet röhögni, van, amelyiken muszáj sírni, többségük pedig elgondolkodtatja az embert. Ami engem illet, időről időre előkapom valamelyiket. Jó szórakozást!maxresdefault_2.jpg

A legszebb dologahe_2.jpgEz a cuki francia film gyermekvállalás előtt állóknak kötelező alkotás. Mindent úgy mutat meg, ahogy az életben is van. Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmai) egy videotékában ismerkednek meg, a kapcsolatukból hamar baba lesz. A gyerekvállalás minden fontos kérdését boncolgatja a film: megmaradhat-e a szerelem a gyerek születése után? Lesz még szórakozás, barátság egy ember életében vagy már minden a gyerek körül forog? Ezen a mozin igazán jókat lehet nevetni-sírni, ajánlom mindenkinek, aki unja már a reklámokon való pityergést.

Tágra zárt szemek

Nem egy mai film, de új értelmet nyer, miután az ember férjhez megy és gyereke(ke)t szül. A jó filmek szerelmeseinek mindenképp ajánlom. Stanley Kubrick nevét talán ismeritek, nem mutatnám most be a filmalkotás egyik legnagyobbját. A Nicole Kidman és Tom Cruise főszereplésével készült mozi hatására elgondolkodik az ember házasságról, hűségről, szexualitásról.

Már nem lakunk itt49376_39.jpg

A témája hasonló az előzőhöz: azzal foglalkozik, mi van a házasság, a gyerekek után. Két házaspár, Jack és Terry, illetve Hank és Edith történetét mutatja be. A szomszédok élete szó szerint összefonódik, amikor Edith és Jack egymásba szeretnek, ennek hatására pedig Terry és Hank szeretők lesznek. De hogyan tovább, mi lesz a gyerekekkel, a családdal? John Curran rendező (akinek a Színes fátyol című filmje is megér egy misét) olyan színészeket vonultat fel, mint Naomi Watts vagy Mark Ruffalo.     

A hercegnő3b9c0c80bb24586f60c5af9fedae1cda.jpgHajlandóak vagyunk nyavalyogni a problémáink okán. El sem tudjuk képzelni, mit érezhetett egy nő, feleségként és anyaként, hozzánk hasonló gondokkal küszködve abban a korban, amikor a szokások még egészen mások voltak. Amikor egy nőt kötöttek a társadalmi szerepek, elvárások. A XVIII. században játszódó filmben Georgiana Spencer fiatalon lesz Devonshire hercegének felesége, akinek gyerekeket is szül. Férje sorozatos hűtlenkedései, a rátaláló szerelem és gyermekei imádata töltik ki az életét. Keira Knightley és Ralph Fiennes a főszereplői az egyik kedvenc filmrendezőm, Saul Dibb drámájának. Már csak a zenéje miatt is érdemes megnézni a filmet, Rachel Portman zeneszerző (Csokoládé, Emma, Mona Lisa mosolya) olyan csodálatos dallamokat komponált hozzá, hogy az ember szíve összeszorul.  

A szabadság útjaiextrait_revolutionary-road_0.jpgEz a film az egyik kedvencem, minden van benne, ami egy nőt – szerintem – foglalkoztat: szerelem, család, önmegvalósítás, hétköznapok. Egy kertvárosi házaspár életét mutatja be, akik rettegnek attól, hogy az életük belesüllyed a középszerűségbe. Kitörnének, de gyerekekkel, családban ez nem is olyan egyszerű. Sam Mendes rendező (Amerikai szépség, Skyfall) amúgy is kedveli az élet nagy kérdéseit boncolgatni, ezt most egy nő, April szemszögéből teszi, akit mellesleg a felesége, Kate Winslet alakít. Partnere az egyik kedvenc színészem és sokunk kedvence, Leonardo DiCaprio, aki ezúttal is zseniálisat alakít.     

Engedd el!

Ez a film csak azoknak ajánlott, akik meg tudnak nézni olyan mozit, amelyben egy anya elveszti a gyerekét. Nem azért, mert olyan jó sírni, hanem azért, mert lehet belőle tanulni. A túlélést. Becca és Howie boldog házasságban élnek, míg egy nap elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Lehet-e és ha igen, hogyan élni tovább ekkora teherrel a vállon? Nicole Kidman egyszerűen varázslatos színésznő, Aaron Eckhart pedig tökéletes partnere a vásznon.

Marley meg én

A könnyedebb műfaj kedvelői szeretni fogják a Jennifer Aniston és Owen Wilson főszereplésével készült Marley meg én című filmet. Meglepően élvezhető annak ellenére, hogy nem vártam tőle sokat. Marley egy kutya, akit Jennifer azért kap a férjétől, hogy egy ideig ne akarjon még anyuka lenni. Természetesen, a kutya után azonnal jönnek a gyerekek, egymás után. Ahogy Marley és a gyerekek nőnek, úgy változik Jenniferék élete is. Szórakoztató, szombat esti mozi.    

Rossz anyák636039803883003074badmoms3.jpgAmikor abszolút a szórakozás a cél. Anyaságból haladó szint, olyan mamák fogják igazán élvezni, akik egy ideje benne vannak a tutiban. Igen, igazi amerikai limonádé. El vannak túlozva benne a karakterek és a történések is, de ezen csak az akad fenn, akinek még nem kellett sütit vinnie az óvodába, iskolába. Trágár szavakon kiakadóknak nem ajánlom, mindenki másnak viszont igen, aki röhögne egy jót. (A visszapillantó tükör letörés nekem is megvolt már!)

 

 

 

 

süti beállítások módosítása