Tipikus anya-helyzetek: veled is előfordult?

2017. február 27. - rcsdaniella

Anyaságom eddigi évei alatt megtapasztaltam, hogy a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy eltervezem. Vannak olyan tipikus helyzetek, amelyekkel a gyerek születése után találkozol, de akkor biztosan. Íme, néhány a teljesség igénye nélkül.dsc_0246.jpg

A szükség nagy úr

Kisütött a nap, irány sétálni! Felöltöztél, felöltöztetted a babát (félóra), magadra kötötted őt a hordozóba/kenguruba, indulás. Arcodon elégedett mosollyal indulsz neki a nagyvilágnak. A babád elalszik, édesen szuszog rajtad, csakhogy negyedóra után rád tör az érzés: pisilned kell. Próbálod figyelmen kívül hagyni, kitartasz a végsőkig, de félórával később már csak hangyalépésben tudsz haladni. Mikor máskor?! A feladat adott: keress egy helyet – bokrot, kávézót, bármit – ahol könnyíthetsz magadon. Oké, de babakocsi nincs nálad. Hová teszed a féléves gyereket? Pisiltem már úgy kávézóban, hogy közben a lányom rajtam lógott, én meg a legkülönbözőbb mozdulatokkal próbáltam meg levetkőzni. Ez egyike azon pillanatoknak, amikor az ember igazán hülyén érezheti magát. 

Főellenség: a mentőautó

Séta 2.0. Félórája tologatod a kicsit a babakocsiban. Végre elszenderedik, kezdesz nagyon örülni, sajnos korán. Nénó,nénó – elhúz mellettetek a mentő/tűzoltó/rendőrautó. A következményt ismerjük. Köszi szépen!

Nyaralás gyerekkel? Hehehehe

Tervezgeted, kinézed a helyet, gyerekbarát szállás, árnyékos vízpart, játszótér és klassz programok, minden, ami a szuper családi nyaraláshoz kell. Eljön a nagy nap, elindultok. Minden rendben lenne, ha nem pont a megérkezéskor vagy egy nappal utána támadná meg gyermekedet a 39 fokos láz vagy a hányós-hasmenős vírus és társai. Minden anya rémálma a lefoglalt nyaralás – beteg gyerek kombináció.img_3263.JPG

Mutasd, mi van a táskádban, megmondom, ki vagy!

Pénztárnál/bankban/postán állsz, elő kéne venned a táskádból az irataidat. A következők biztosan a kezedbe akadnak közben (ezeket nem mindig pakolod ki a pultra, de magadban jót mosolyogsz rajtuk): kavicsok – különböző színűek és méretűek, fadarabok, és ami még a legedzettebb anyákat is megdöbbenti: a döglött bogár. Gyermekeink összegyűjtött ereklyéi.  

Esküszöm, betettem, de akkor hol a fenében van?!

Cuccok, amik akkor nincsenek nálad, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Pedig biztos voltál benne, hogy bepakoltad a táskádba. Ilyenek lehetnek a következők: pelenka, popsitörlő, cumi, cumisüveg. Csakis a legfontosabbak.  

Amikor öröm főzni!

Gyermeked végre mást is ehetne, mint anyatejet és pépeket. Boldogan készíted neki a sültpaprikás édesburgonya főzeléket és a narancsos sütőtökkrémlevest. Mire a kis kedves üvöltve követeli… az üres tésztát. Összeszorított szájjal próbálsz mosolyogni, miközben mormogod magadnak: nyugi, nyugiii!

Mamik, a tanácsom: kitartás, lesz ez még így se! :) 

Kövesd a blogot a Facebook-on is: https://www.facebook.com/hellomamablog

Tarts velünk az Instagramon is: https://www.instagram.com/rcsdaniella

 

   

 

 

 

   

süti beállítások módosítása